Menu

About

Learn about our advisory boards, board of directors, staff, procedures, FAQ, timeline, our programs, and how to contact us!

Tehtävämme

Lifeboat Foundation on voittoatuottamaton, hallituksesta erillään oleva organisaatio, joka on omistautunut tieteelliselle edistykselle auttaen samalla ihmiskuntaa selviämään eksistentiaalisista riskeistä ja jatkuvasti voimakkaampien teknologioiden – kuten geenimanipulaation, nanoteknologian ja robotiikan/tekoälyn – väärinkäytöstä samalla kun liikumme kohti teknologista singulariteettiä.
 
Lifeboat Foundation ajaa takaa monenlaisia vaihtoehtoja, kuten auttaa kiihdyttämään ihmiskuntaa puolustavien teknologioiden kehitystä. Esimerkiksi uusia metodeja taistella viruksia vastaan (kuten RNA-interferenssi ja uudet rokotusmetodit), tehokkaita nanoteknologisia puolustusstrategoita, ja jopa itsensä ylläpitäviä avaruusasutuksia siinä tapauksessa, että muut puolustusstrategiat epäonnistuvat.
 
Uskomme, että – joissain tilanteissa – voisi olla toteuttamiskelpoista luopua teknologisista mahdollisuuksista yhteisen hyvän takia (olemme esimerkiksi sitä vastaan, että Yhdysvaltain hallitus julkaisee vuoden 1918 flunssaviruksen genomin internetissä). Meillä on eräitä maailman parhaita aivoja työskentelemässä ohjelmissamme mahdollistaakseen selviytymisemme. Kutsumme sinut liittymään hankkeeseen!

 

Eksistentiaalinen riski

Eksistentiaalinen riski on sekä globaali että lopullinen. Nick Bostrom määrittelee sen riskiksi, “jossa epäsuotuisa lopputulos voisi joko hävittää Maasta kotoisin olevan älyllisen elämän tai niukentaa sen mahdollisuuksia pysyvästi ja radikaalisti”. Termiä käytetään usein kuvaamaan katastrofia ja maailmanloppuskenaariota, jonka aiheuttaisi ei-ystävällinen superälykkyys, molekulaarisen nanoteknologian väärinkäyttö tai jokin muu vaaratekijä.
 
Lifeboat Foundation perustettiin estämään eksistentiaaliset tapahtumat, koska jos ne tapahtuisivat, ihmiskunnalla ei olisi mahdollisuutta korjata virhettä. Valitettavasti hallitukset ja ihmiskunta yleisesti reagoi aina vasta katastrofien JÄLKEEN, ja joistain katastrofeista ei jää selviytyjiä, joten meidän täytyy reagoida ENNEN niiden tapahtumista. Meidän täytyy olla ennakoivia.
 
Lifeboat Foundation kehittää ohjelmia (“shields” eli kilpiä) eksistentiaalisten tapahtumien estämiseen sekä ohjelmia (“preservers” eli säilyttäjiä) sellaisista selviämiseen.
 
“Emme voi turvautua “yritys ja erehdys”-lähestymistapaan eksistentiaalisten riskien kanssa… Meidän täytyy lisätä valtavasti investointejamme kehittääksemme erityisiä puolustusteknologioita… Olemme nykyaikana kriittisessä vaiheessa bioteknologiassa ja saavutamme 20 vuoden sisällä vaiheen, jossa meidän täytyy toteuttaa puolustusteknologioita nanoteknologiaa vastaan… Itseään monistava taudinaiheuttaja – oli se sitten biologinen tai nanoteknologiaan perustuva – voisi tuhota sivilisaatiomme päivissä tai viikoissa.”
 
Ray Kurzweil